De diverse schoenmodellen: De Derby moliere.

Elegante schoenen wil iedereen. Door te spelen met de stijlvormen geef je schoenen een heel eigen karakter en geniet u nog meer van onze mooie schoenen.

Schoenmodellen.

In dit blog neem ik je mee in de wereld van schoenmodellen. Deze keer nemen we de derby molière onder de loep. Dit model wordt heel veel gebruikt en zie je in ongelooflijk veel variaties. Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek want dit model leent zich hier prima voor. Misschien zul je jezelf misschien afvragen wat is het verschil tussen een derby of rijg molière en hoe herken ik die eigenlijk? at is niet zo moeilijk, bekijk je schoenen eens goed. Ligt de sluiting van de schoen bovenop de voorzijde van de schoen dan draag je een derby moliere. Wist je dat de modellen met gesp sluiting (monkstrap) ook gebaseerd zijn op de derby?

voorbeeld van een sportieve derby molière.

Leestvorm.

De klassieke derby heeft een vol ronde neus die ook aan de zijkant afgerond is. Soms is neus van de leest wat naar binnen gericht, we noemen dit gezwaaid. Verder heeft de leest mooie zachte lijnen die de schoen een vriendelijke uitstraling geeft. De derby op de foto heeft een neus die een scherpe knik heeft. Dit geeft in combinatie met de gekozen leersoort, de gekleurde loopzool en de bijpassende veter een sportief karakter aan het ontwerp.


Varieer!

Hierboven heb ik de klassieke stijlvorm van de derby besproken en proberen uit te leggen. Natuurlijk staat het vrij om hier naar hartenlust mee te variëren, sterker nog ik zou u willen adviseren uw creativiteit te gebruiken. Speel met de sluiting, leersoorten en afwijkende neusmodellen. Op deze manier kun je heel fraaie en vooral eigen schoenen creëren. Hoe uitbundig u de derby molière ook ontwerpt het misstaat nooit.