Het ambacht van de maatschoen volgens Haspels&zn.

Het vervaardigen van maatschoenen is een persoonlijke aangelegenheid, de juiste schoenen zowel in pasvorm, ontwerp en kleur benadrukken uw eigen identiteit en zorgen er voor dat uw outfit net even dat beetje extra heeft.

Productie

Haspels&zn. maakt haar schoenen op ambachtelijke wijze, dit neemt de nodige tijd in beslag en verloopt in stappen. In het onderstaand overzicht ziet u welke stappen er gezet worden om tot uw maatschoenen te komen.

De kleur en uitvoering van uw maatschoenen bepaalt u zelf waarbij u mag rekenen op ons deskundig advies. Het uitgangspunt is altijd dat onze maatschoenen volledig voldoen aan uw wensen en verwachtingen. Onze maatschoenen worden uitsluitend in eigen atelier ontworpen en geproduceerd, u heeft alle invloed op het design van uw schoenen en wij dragen er zorg voor dat uw wensen en verwachtingen vertaald worden in een esthetisch verantwoord en passend paar handgemaakte schoenen. 

Wilt u na het maatnemen nog een wijziging doorvoeren aan uw schoenen dan kan dat. Zolang we nog niet gestart zijn met het definitieve ontwerp zijn uw eventuele aanpassingen nog gewoon door te voeren.

Intake

Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we kennis met elkaar en bespreken uw specifieke wensen.

Maatnemen

 Alle benodigde maatgegevens om tot een perfecte pasvorm van uw schoenen te komen worden verzameld.

Leest maken

Aan de hand van de verkregen maatgegevens en uw specifieke wensen ontwerpen we uw persoonlijke leest.

Passen

We controleren  het eerste ontwerp op pasvorm en esthetiek en bepalen samen de definitieve uitvoering van uw schoenen. 

Afwerken

We verwerken eventuele aanpassingen, werken uw schoenen tot in detail af en lopen bij het afleveren alles nog één keer na.

Levertijden

  • Bent u een nieuwe klant en besteld u voor de eerste keer dan bedraagt de levertijd ongeveer 10 weken gerekend vanaf het moment van maatnemen.
  • Heeft u al een leest bij ons dan bedraagt de levertijd ongeveer 5 weken vanaf het moment dat u een bestelling plaatst.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u een ander model wilt hebben waarbij we de bestaande leest niet kunnen gebruiken. Het proces verloopt dat weer als een eerste bestelling en is de levertijd weer ongeveer 10 weken vanaf het (opnieuw) maatnemen.

Deze levertijden zijn indicatief en kunnen afhankelijk van het werkaanbod variëren.

Prijzen

We hanteren de volgende basisprijzen voor onze maatschoenen:

 Heren: € 1095,-

 Dames: € 895,-

Wilt u een hoge schoen, kuitlaars of een bijzondere maakwijze dan berekenen we een toeslag op de basisprijs.

We informeren u hier graag in een persoonlijke gesprek over.

Kom een kijkje nemen in ons atelier!