Onderhoudstips

Onderhoudstips

Bij Haspels&zn. werken we dagelijks met natuurlijke materialen. We ruiken en voelen het en dat verveelt nooit. Als geen ander weten we dus hoe belangrijk het onderhoud van onze handgemaakte schoenen is. Bij levering zijn ze in ieder geval keurig afgewerkt en behandeld met een voedende crème of all protector. Daarna is het aan jou om de schoenen goed te verzorgen. Maar we laten je niet zwemmen! Daarom volgen hier een aantal onderhoudstips van onze meesterschoenmaker Rob:

Wrijf je schoenen om de week dun en gelijkmatig in met een voedende schoencrème.  Laat de crème goed intrekken en poets deze uit met een zachte borstel of doek. Zijn je schoenen kaal? gebruik dan een een crème in een bijpassende kleur.

Voor suède of nubuck gebruik je verzorgingsproducten die speciaal voor deze materialen zijn ontwikkeld. Het is aan te bevelen een goede suèdeborstel te gebruiken om het oppervlak schoon en stofvrij te maken. Behandel de schoenen daarna met een All Protector om ze water- en vuilafstotend te maken.

Om de oorspronkelijke pasvorm van je schoenen te behouden is het verstandig om cederhouten schoenspanners te gebruiken. Omdat deze ook vocht opnemen dragen ze bij aan een goede vochtregulering, blijven ze mooier en gaan je schoenen langer mee.

Laat je schoenen nooit bij de verwarming of een andere warmtebron drogen. Het drogingsproces gaat te snel waardoor het leer uitdroogt en hard kan worden. Poets je schoenen na het drogen altijd met een voedende crème. 

Zijn je suède of nubuck schoenen verschoten van kleur? Gebruik dan een kleurherstellende spray in de kleur van de schoenen.

Zijn je schoenen drijfnat geregend? Vul ze op met oude kranten. Het papier neemt namelijk een groot deel van het vocht op.

Draag de schoenen om de dag, overdag neemt het leer van je schoenen vocht op en het leer heeft tijd nodig om dit weer af te scheiden.

Bekijk al onze onderhoudsmiddelen

Bekijk al onze onderhoudsmiddelen

Reparatie

Hoe goed je jouw maatschoenen ook onderhoudt, ooit komt dat onvermijdelijke moment dat ze moeten worden gerepareerd. Weet dan dat de maker ook meteen de schoenhersteller is. Dus jouw Haspels&zn. zijn bij ons in goede en vertrouwde handen. In ons atelier in Deventer worden ze op jouw eigen leest gezet en met originele materialen weer in de nieuwstaat gebracht. En zo kun je ze nog langer met plezier dragen. Uiteraard brengen we van tevoren de kosten in beeld. 

Reparatie

Hoe goed je jouw maatschoenen ook onderhoudt, ooit komt dat onvermijdelijke moment dat ze moeten worden gerepareerd. ooit komt dat onvermijdelijke moment dat ze moeten worden gerepareerd. Weet dan dat de maker ook meteen de schoenenhersteller is. Dus jouw maatschoenen zijn bij ons in goede en vertrouwde handen. In ons atelier in Deventer worden ze op jouw eigen leest gezet en met originele materialen weer in de nieuwstaat gebracht. En zo kun je ze nog langer met plezier dragen. Uiteraard brengen we van tevoren de kosten in beeld. 

Onderhoudsmiddelen

Bij Haspels&zn. werken we dagelijks met natuurlijke materialen. We ruiken en voelen het en dat verveelt nooit. Als geen ander weten we dus hoe belangrijk het onderhoud van onze handgemaakte schoenen is. In onze webshop vindt je daarom alles om uw aankoop lang mooi te houden. Van crèmes tot borstels en van sprays tot schoenspanners. Alles van het merk Saphir Medaille d’Or, want we willen alleen het beste voor ‘onze’ schoenen. Mis je nog iets in de shop, dan horen we het graag. 

Onderhoudsmiddelen

Bij Haspels&zn. werken we dagelijks met natuurlijke materialen. We ruiken en voelen het en dat verveelt nooit. Als geen ander weten we dus hoe belangrijk het onderhoud van onze handgemaakte schoenen is. In onze webshop vindt je daarom alles om uw aankoop lang mooi te houden. Van crèmes tot borstels en van sprays tot schoenspanners. Alles van het merk Saphir Medaille d’Or, want we willen alleen het beste voor ‘onze’ schoenen. Mis je nog iets in onze shop, dan horen we het graag. 

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op, ook voor deskundig onderhoud & reparatie